FAQ

 Vad behöver jag för att ansöka E-visum?

  1. E-visum krävs det att minst två personer reser tillsammans både in och ut ur Kina.
  2. Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan till Kina.
  3. Er vistelse i Kina (fastlandskina) får inte vara längre än 20 dagar. Hongkong, Macau och Taiwan räknas inte som fastlandskina och eventuell vistelse där ska inte räknas in i vistelsedagarna i fastlandskina.
  4. Fylla in ansökningsformuläret online.
  5. Bifoga era passkopior: Hela sida 2 och 3 måste synas i passet (ingen del får vara täckt) och vara i pdf eller jpg/jpeg.
    Vid scanning: Scanna in era pass i upplösningen minst 300 dpi och färg, storlek får dock inte vara större än 1 MB.
    Vid fotografering (mobil/kamera): Fotografera sida 2 och 3 vertikalt på högupplösning, storlek får dock inte vara större än 1 MB.
  6. Bifoga flygbiljetten: Flygbiljetterna in och ut från Kina måste vara en formell flygbiljett med samtliga passagerares namn, flyginformation och bokningsnummer.
  7. Bifoga hotellbekräftelse/inbjudningsbrev: Hotellbekräftelse för hela vistelsen måste bifogas. Bor ni hos vän eller släkt, räcker det med att skriva ett word dokument på engelska om att ni ska bo hos er vän/släkt och under vilken period samt ange en fullständig boende adress.
  8. Betala visumansökan.

Aldrig hört talas om E-visum? Läs våra kunders omdömen!

Får jag veta om min ansökan ser bra ut eller om det behövs någon komplettering?

Kunden får alltid ett bekräftelsemail inom 48 timmar efter ni har skickat in er ansökan. I mailet skriver vi om era dokument ser bra ut eller om det behövs någon komplettering. Ni får också veta vilket datum ert visum kommer att utfärdas.

Varför ansöka om E-visum?

E-visum är billigare än det traditionella visumet. Det traditionella visumet kostar 1700 kr (med porto) och E-visum kostar endast 1250 kr (med porto). Inget komplicerat ansökningsformulär, inget pass att posta, inget personfoto att skriva ut och hela processen görs online. Samtidigt får du tryggheten med att du får ett fysiskt visum i handen inför din resa till Kina.

Vem kan ansöka E-visum?

Alla nationaliteter som finns med i listan nedan kan söka E-visum. En ansökan måste ha minst två resenärer som reser tillsammans både inresa och utresa till och från Kina.

Godkända nationaliteter: Sverige, Australien, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kanada, Kroatien, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Portugal, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland, USA, Österrike

När bör jag ansöka om E-visum?

Du kan skicka in din ansökan tidigast 3 månader innan avresa, dock senast 20 arbetsdagar innan avresa. Behöver du söka visum senare än 20 arbetsdagar innan avresa, kontakta oss.

Vi ska bo hos våra vänner/släkt när vi är i Kina. Kan vi bifoga en inbjudan istället för hotellbekräftelse?

Ja. Ni kan bifoga en inbjudan från era vänner /släkt. Inbjudan ska skrivas på engelska i ett word dokument där ni uppger att ni ska bo hos er vän/släkt (namn) och under vilken period samt ange en fullständigt boende adress.

När får jag mitt E-visum?

Ni får visumet ca en vecka innan ert avresedatum. Beroende på er reslängd kan ni också få visumet tidigast 12-13 dagar innan avresa.

Hur länge är E-visum giltigt?

Ett E-visum är giltigt 30 dagar från utfärdat datum och inresa till Kina måste ske inom 15 dagar från utfärdat datum. Ni får ert visum ca 3-4 dagar efter utfärdandet (beroende på er reslängd) vilket är ca en vecka innan er avresa. Beroende på er reslängd i Kina kan ni stanna max 20 dagar.

Exempel: Victoria och hennes familj ska åka till Kina den 15 juni och stannar där till 29 juni. Hon skickar in visumansökan den 20 maj. Kinesiska myndigheten utfärdar visumet 6 juni och visumet är därmed giltigt t.o.m. 5 juli. Visumet skickas till henne och är framme 9 juni.

Hur får jag mitt E-visum?

Efter att visumet har utfärdas skickas det med Fedex /Rekommenderat brev. Du kommer få ett mail med spårningsnummer när visumet är på väg till er. Kostnaden för frakten ingår i ansökningskostnaden.

Hur använder man E-visum?

Ett E-visum är ett officiellt juridiskt dokument som utfärdas direkt av Bureau of Exit and Entry Administration Ministry of Public Security P.R.C. Dokumentet listar alla resenärer som ansökte om visumet.

För mer information om vad ett kinesiskt visum är, klicka här

Kan man ansöka om double entries eller studentvisum med E-visum?

Nej, det går tyvärr inte. Du hänvisas då till att ansöka om ditt visum via Kinaupplevelser.

Kan jag ansöka om E-visum om jag ska resa till Kina med en gruppresa?

Ja, du behöver då bara meddela din researrangör om att du ansöka om visum på egen hand.

Kan personer med olika nationaliteter ansöka om E-visum tillsammans?

Ja, så länge det är godkända nationaliteter, se ”Vem kan ansöka E-visum?”