Om kinesiskt visum

Om du är svensk medborgare krävs det att du skaffar visum innan du reser till Kina.

Oavsett vilket typ av visum ni behöver så kan vi på Kina visum Online fixa det åt er! Ni kan gå tillväga på två sätt.

Det främsta och enklaste sättet är att ansöka visum hos oss. Vi erbjuder möjligheten att ansöka E-visum och traditionellt visum. E-visum är det bästa alternativet om ni är två eller fler personer som reser till Fastlandskina tillsammans och stannar i Kina i högst 20 dagar. E-visum passar perfekt för resenärer som funderar på att turista, besöka vänner/släkt eller ska på ett kort affärsresa. Med några enkla klick kan ni söka E-visum HÄR  .

Reser du ensam eller föredrar du att posta in ditt pass och efterfrågade personliga dokument för att skaffa visum, kan vi också hjälpa er. Nedan hittar du en fullständig prislista och viktig information att ansöka kinesiskt visum.

Skillnader mellan E-visum och traditionellt visum:

E-visum: Ansökan fylls i online. Du slipper att lämna fingeravtryck hos visumenheten. Du behöver inte posta in ditt pass.

Traditionellt visum: Ansökan fylls i online. Du behöver lämna fingeravtryck hos visumenheten om du är mellan 14 – 70 år. Du behöver posta in ditt pass. 

Vill du veta vad säger våra kunder om E-visum? Klicka här för att veta mer!

Priser på de två vanligaste visumtyperna:

 1. E-visum via Kina Visum Online /Kinaupplevelser (single entry):  1250 kr/person, returporto inkluderat, ansök här.
 2. Traditionellt visum (single eller double entries)
 • Ansöka via Kinaupplevelser: 1700 kr/person, returporto inkluderat
 • Ansöka via Chinese visa application service center: 1230 kr/person (lämna in personligen)
 • Ansöka via andra förmedlare: från 1730 kr/person upp till 2400 kr/person

Guide om hur du ansöker traditionellt visum

Från 1 december träder en ny regel i kraft vid ansökan av traditionellt visum hos ambassaden eller konsulat i Sverige. Alla resenärer mellan 14 och 70 år behöver personligen ta sig till Chinese Visa application Service Center i Stockholm eller i Göteborg för att lämna fingeravtryck. Denna regel gäller dock inte för E-visum.

Ny ansökningsprocess gäller från 1 december.

 1. Du beställer ditt visum via vår hemsida.
 2. Du postar in alla begärda dokument till oss.
 3. Vi bokar en tid för att lämna fingeravtryck på visumenheten.

Fördelar att anlita oss för att ansöka visum hos visumenheten.

 1. Välj den tid som passar dig
  Som resebyrå har vi tillgång till det interna bokningssystemet hos visumenheten, vilket gör att vi kan boka en tid som passar dig. Om man själv bokar på visumenhetens hemsida, har de tider för max 40 personer per dag, hos oss har vi tillgång till tider för 20 personer per timme.
 2. Du sparar tid
  Med den nya regeln kommer visumenheten kontrollera dina handlingar samma dag som du lämnar in ansökan till visumansökan. Om dina handlingar behöver komplettering, då kan du inte lämna fingeravtrycket tills dina dokument är kompletta. Via oss lämnar vi in din ansökan först, innan du lämnar fingeravtrycket på visumenheten. Visumenheten kommer att kontrollera dina handlingar samma dag som vi lämnar in ansökan, och meddela om ytterligare kompletteringar krävs i samband med att du lämnar fingeravtrycket. Alternativt om det ev. behövs boka en ny tid då visumenheten önskar en intervju innan de tar emot dina handlingar.
 3. Du slipper åka till visumenheten två gånger
  Denna nya regel kräver att ansökaren lämnar in handlingar personligen samt personligen hämtar ut passet när visumet är klart. Med oss så sköter vi allt som rör dina handlingar och ansökan. Vi sköter inlämningen, uthämtningen samt postar visumet med rekommenderat brev till din adress. Du behöver endast lämna ett fingeravtryck på visumenheten.

Det finns många olika typer av visum till Kina. De vanligaste visumtyperna är turistvisum, besöksvisum, affärsvisum, studentvisum och arbetsvisum. För varje visum har myndigheten olika krav för vilka dokument som behöver skickas in på förhand. Du kan läsa fullständiga beskrivningar om varje typ av visum via denna sida.

Vill du läsa mer om vad E-visum är? Klicka här.